Účinné chudnutie a bez jo-jo efektu?   Prinášame vám druhú časť článku:  Ako schudnúť bez jo-jo efektu.

Pri chudnutí ide o to, aby sme podporili tvorbu hormónov, ktoré vydávajú povely „odbúravať tuk“ a „tlmiť pocit hladu“. Takúto podporu poskytuje napríklad rastový hormón (STH), ktorý sa tvorí v noci v spánku. Aminokyseliny, ktoré dokážu tento hormón vyrobiť sú arginín, glutamín a metionín a vy už iste tušíte, že všetky sa nachádzajú v moringe. Organizmus vďaka nim dostane podnet na produkciou tohto zoštíhľujúceho hormónu v dostatočnom množstve.

Ďalšie „urýchľovače“ chudnutia

Na uľahčenie chudnutia má Moringa na sklade ešte ďalšie „urýchľovače“: prostredníctvom minerálnych látok chrómu a zinku sa udržiava hladina cholesterolu a krvného cukru konštantná. Vďaka tomu sa dá prekonať aj neodolateľná chuť na čokoládu a iné sladkosti.

Nemožno zabúdať ani na všetky ostatné vitamíny a minerálne látky, ktoré posilňujú náš imunitný systém a udržiavajú nás vo forme – a to aj napriek obmedzenému stravovaniu pri diéte. Veľmi zaujímavá je aj skutočnosť, že Moringa sa používa tak pri boji s nadváhou ako aj podváhou. Tieto na prvý pohľad protichodné oblasti použitia jasne dokazujú, že Moringa pôsobí v organizme vyrovnávajúco a regulujúco a telu dáva to, čo práve potrebuje.