Ak chceme zostať zdraví, potrebujeme denne nielen dostatok vitamínov, minerálov a stopových prvkov, ale aj salvestroly. 

V štúdii „Výživa a rakovina: Salvestroly – prípadové štúdie“ autora Briana A. Schaefera sa podáva správa o celom rade pacientov, ktorí trpeli neoperovateľnou rakovinou, ale vďaka zmene stravy na organicky pestované ovocie a zeleninu a pri podávaní salvestrolov sa vyliečili. Títo pacienti trpeli rakovinou pľúc, melanómom, rakovinou prostaty, rakovinou prsníka a rakovinou močového mechúra. Jedna žena mala nádor s veľkosťou golfovej loptičky v prsníku, 94 rokov stará žena bola kvôli melanómu na nohách pripútaná na vozík, 69-ročnému mužovi trpiacemu rakovinou pľúc odhadovali iba osem až osemnásť mesiacov života a jeden 55-ročný muž mal stovky drobných nádorov v močovom mechúre, ktoré bolo potrebné v intervale šiestich mesiacov odstraňovať. Všetci títo ľudia sú v súčasnosti zdraví, bez príznakov rakoviny. Vedci preto svojím pacientom naliehavo odporúčajú, aby sa pridržiavali svojej novej diéty a prijímali aj naďalej salvestroly, aby si mohli byť istí, že budú zničené aj prípadné doposiaľ nezistené metastázy a nedôjde k relapsu. Niektorí z pacientov používajú aj na starostlivosť o vlasy a o pleť už len organické prostriedky.

Okrem Moringy sa salvestroly vyskytujú vo významnejšej koncentrácii napríklad v artičokách, žeruche, rukole, sójových klíčkoch, divej mrkve, zeleri, baklažáne, moruši, hrozne, čajovníku kapskom, skorocele, šípkach, pestreci mariánskom, bobuliach hlohu, repíku a citrónovej verbene. Ruku na srdce: Kedy ste naposledy jedli niečo z týchto potravín? 

Salvestroly majú preventívny účinok proti rakovine. V ľudskom tele sa denne objavuje niečo medzi 1000 a 10000 rakovinových buniek. Rakovina je druhou najčastejšou príčinou úmrtí. Ak chceme zostať zdraví, potrebujeme denne nielen dostatok vitamínov, minerálov a stopových prvkov, ale aj salvestroly. 

Salvestroly ako „záchranca“ 

Salvestroly – tento názov pochádza z latinského „salvare“, teda „chrániť“, patria medzi fytoalexíny. Sú to obranné látky, ktoré si rastliny vyrábajú na obranu proti plesniam, baktériám, vírusom, UV žiareniu a hmyzu. U ľudí pôsobia tieto látky obdobne. Tlmia tvorbu rakovinových buniek. Nádorové bunky odumierajú, zatiaľ čo zdravé bunky prežívajú bez ujmy. Salvestroly majú horkú chuť; v množstve pre zdravie potrebnom sa objavujú iba v biologicky pestovanej zelenine, bylinách , ovocí a tiež v Moringe. To je jeden z dôvodov, prečo sú ľudia, ktorí jedia prevažne potraviny pochádzajúce z ekologického poľnohospodárstva lepšie chránení pred rakovinou. Moringa je vynikajúcim zdrojom salvestrolov. Rovnako aj extrémna koncentrácia antioxidantov – s vôbec na svete najvyššou hodnotou nameranou u rastlín – 75 000 ORAC – nás chráni pred rakovinou.