PROBIOTIC Moringa Caribbean
PROBIOTIC Moringa Caribbean je komplexom 10 kmenov bifidobakterii a laktobacilov – vitalnych mikroorganizmov a cisteho prasku Moringa Caribbean v BIO kvalite vo vegan kapsuliach.
Vysoký počet priateľských probiotických baktérií – 10 miliard vitalnych mikroorganizmov v dennej davke 1 kapsula zaisťuje vďaka vysokokvalitným probiotickým kmeňom vysoký obsah živých kultúr. Komplex veľmi odolných probiotických kmeňov živých kultúr Moringa Caribbean so vzácnym Lactobacillus plantarum, vďaka svojej odolnosti voči kyslému prostrediu v žalúdku zaisťuje, že sa v maximálnej miere dostanú do tráviaceho traktu, kde je cieľové miesto ich pôsobenia. PROBIOTIC Moringa Caribbean – pokročilá metóda kultivovania probiotických kmeňov, kde kazdy kmen probiotík kultivovany samostatne zaručuje ich certifikovaný obsah, vzájomný pomer a kvalitu jednotlivých kultúr.
Čo sú probiotiká
Slovo “probiotikum” pochádza z gréčtiny a znamená “pre život”. Je opakom slova „antibiotikum“. Probiotiká sú kultúry prospešných mikroskopických organizmov pre ľudský organizmus, prirodzene sa vyskytujúce v našej črevnej mikroflóre. Sú dôležitou súčasťou imunitného a tráviaceho systému. Naše telo ich potrebuje doplniť napríklad pri užívaní antibiotík. Ich nedostatok a nerovnováha sa prejavuje zhoršeným trávením, nadúvaním, hnačkami alebo naopak zápchou.
Probiotiká pri celoročnom užívaní aj ako súčasť dovolenkovej batožiny:
- udržujú rovnováhu črevnej mikroflóry
- zneskodnuju patogenne bakterie v crevach
- pomáhajú pri trávení a spracovaní potravy
- preventivne uzivanie pred dovolenkou posilnuje crevny system pri stravovani v juznych destinaciach
- pomoc pri prevencii tzv. “cestovatelskej hnacky“
- posobia ako ochrana proti kvasinkovym infekciam pri kupani vo verejnych bazenoch
- napomahaju zvladnut symptomy „spinavych ruk“ pri infekcii ustnej dutiny
- účinne napomáhajú predchádzaniu nepríjemným zdravotným komplikáciám na dovolenkách
Bakteriálna nerovnováha
V zdravom ľudskom tele žije približne 500 druhov baktérií, ktoré ak nie sú v rovnováhe, spôsobujú množstvo zdravotných ťažkostí. Rovnováha baktérií sa najčastejšie naruší užívaním niektorých liekov, zmenou stravy, rozvojom infekcií a zápalov, stresom, veľkým množstvom alkoholu, alebo ožarovaním.
Narušiť túto prirodzenú rovnováhu mikroflóry môžu najčastejšie antibiotiká, ktoré nerozlišujú prospešné baktérie od patogénnych a tak zahubia všetky, s ktorými prídu do kontaktu. Ak vám lekár diagnostikoval bakteriálnu infekciu, pravdepodobne odídete z ordinácie s predpisom na antibiotiká. Antibiotiká sa predpisujú lekármi pri rôznych zápaloch v tele, najčastejšie pri zápale horných a dolných dýchacích ciest. Žalúdočné ťažkosti, hnačka, kŕče, nevoľnosť, alebo u žien nepríjemné kvasinkové infekcie sú najrozšírenejšími nežiaducimi účinkami užívania antibiotík, ktoré predstavujú výrazný zásah do organizmu, avšak sú nezastupiteľné v liečbe infekcií. Preto sa odporúča začať užívať probiotiká preventívne, hneď od začiatku liečby antibiotikami. A napokon ešte minimálne 14 dní po vysadení antibiotík.
Probiotiká je vhodné užívať ako doplnkovú liečbu pri:
- užívaní antibiotík
- zápalových a autoimunitných ochorení čriev
- intolerancii laktózy
Ako správne užívať probiotiká
Užívanie probiotík je v súčasnosti bežná záležitosť pri užívaní antibiotík i ako súčasť zdravého životného štýlu, pre správnu funkciu tráviaceho traktu alebo podpory imunitného systému. Ich užívaním môžeme predchádzať mnohým nepríjemným zdravotným ťažkostiam a preto je veľmi dôležité uvedomiť si ich nenahraditeľnú úlohu v našom organizme.
Pri užívaní antibiotík musí byť časový interval medzi nimi minimálne 2 hodiny, aby sa dodržala správna účinnosť každého z nich, ako antibiotík, tak i probiotík. Najskôr by sa mali užiť antibiotiká a následne po minimálne 2 hodinách probiotiká.
Ak užívame antibiotiká každých 12 hodín, probiotikum sa má užívať tiež dvakrát denne. Takto stále dodávame nášmu organizmu živé baktérie a priebeh liečby je k nášmu organizmu omnoho šetrnejší. Ukončenie užívania antibiotík však neznamená aj ukončenie užívania probiotík. S ich užívaním by sme mali pokračovať aspoň dva až tri týždne po ukončení liečby antibiotikami.
PROBIOTIC Moringa Caribbean – pokročilá metóda kultivovania probiotických kmeňov – kazdy kmen probiotík kultivovany samostatne – zaručuje ich certifikovaný obsah, vzájomný pomer a kvalitu jednotlivých kultúr:
Probiotic Moringa Caribbean obsahuje niektoré vzácne probiotické kultúry s jedinečnými účinkami v ľudskom organizme:
- Lactobacillus plantarum – zastavuje rast a množenie patogénnych baktérií v črevách, chráni vitamíny, živiny a antioxidanty a stimuluje imunitný systém
- Lactobacillus acidophilus – pri hnačke a trávení mliečnych potravín – intolerancii laktózy, zvyšuje účinnosť funkcie blokovania toxínov
- Lactobacillus rhamnosus – pri prevencii “cestovateľskej hnačky”
- Bifidobacterium longum – pri kvasinkových infekciách u žien a pri akútnych hnačkách
- Bifidobacterium bifidum – bráni množeniu patogénnych črevných baktérií – laktobacilov a enterokokov
- Lactobacillus casei -zmiernenie príznakov zápchy
- Bifidobacterium breve – zmierňuje silné nadúvanie a plynatosť a zabraňuje tvorbe Candida albicans, ktorá spôsobuje kvasinkové infekcie
- Streptococcus thermophilus – rozkladá laktózu (cukor v mlieku), ktorú ľudia s intoleranciou laktózy ťažko trávia
- Bifidobacterium lactis
- Lactobacillus bulgaricus
Vhodne aj pre diabetikov, celiatikov a fenylketonurikov.
Neobsahuje lepok, umele prichute, soju, zbytky orechov, arasidov, vajec, laktozu a ine alergeny.
Dávkovanie
Odporúčané dávkovanie: Deti od 3-5 rokov pod dohľadom rodičov. Dospelí a deti od 6 rokov 1 kapsulu denne s jedlom. Užite najmenej 2-3 hodiny pred alebo po užití antibiotík.
Upozornenie
Nie je určené pre deti do 3 rokov. Odporúčanú dennú dávku neprekračujte. Výživový doplnok nie je náhradou vyváženej a pestrej stravy. Uchovávajte na suchom mieste pri teplote do 25°C, v uzatvorenom obale. Chráňte pred vlhkom, mrazom, priamym slnečným svetlom a sálavým teplom. Uskladňujte mimo dosah detí.
Kvalita produktu
Naše produkty sú tvorené z čistých prírodných preparátov, za ktorých kvalitu zodpovedáme my. Pestovanie Moringy karibskej prebieha na panenských plantážach sopečného ostrova St. Lucia v Karibiku, s prísne regulovaným zberom, spracovaním a uskladnením v súlade s najprísnejšími normami kladenými na daný typ materiálu, kontrolou hygieny a sterility.
Ponúkame vysoko výživné, čisté, nechemické, bezpesticídne a bezherbicídne produkty prvotriednej kvality. V našich produktoch udržiavame všetky výživové prvky, pôvodnú farbu a vôňu. Naše moringové stromy sú pestované podľa najprísnejších noriem pre organické poľnohospodárstvo a následné spracovávanie prebieha v adekvátnych zariadeniach, opäť v súlade s prísnymi medzinárodnými štandardmi. Počas sušenia, ktoré má za úlohu dostať vodu z listov čerstvej moringy, používame iba veľmi nízku teplotu do 42°C. Výsledkom sú ešte výživnejšie listy moringy, než keby boli získané iným spôsobom sušenia.
Obsah balenia
Balenie obsahuje 30 kapsúl vo vegan kvalite v blistri.