Moringa, rarita v rastlinnej ríši, obsahuje všetky esenciálne a neesenciálne aminokyseliny vo vyváženom a stabilnom zložení a pre človeka v biologicky disponibilnom stave.
Mnoho vedcov doposiaľ vychádzalo z toho, že zdrojom cenných rastlinných bielkovín sú iba sójové bôby. Teraz však uznali, že aj moringa je rovnako cenným zdrojom bielkovín. Zatiaľ čo mnoho ľudí máva alergiu na výrobky zo sóje, je alergénny potenciál Moringy nulový. V Moringe možno nájsť esenciálne aminokyseliny izoleucín, leucín, lyzín, metionín, fenylalanín, treonín, tryptofán a valín, ako aj aminokyseliny alanín, arginín, kyselinu asparagovú, kyselinu glutamovú, glycín, histidín, prolín, serín, tyrozín a cysteín. Z arginínu produkuje telo rastový hormón HG, ktorý je okrem iného zodpovedný za tvorbu chrupavky a vďaka jeho zvýšenej tvorbe možno odstrániť problémy s medzistavcovými platničkami a s tým súvisiace bolesti chrbta.
Moringa tak predstavuje vynikajúci zdroj esenciálnych a neesenciálnych aminokyselín a je vhodná pre športovcov, chorých, duševe a tvorivo pracujúcich, tehotné ženy, deti, vegánov a možno ju odporučiť všetkým ľuďom trpiacim stresom a teda so zvýšenou potrebou vysoko kvalitných bielkovín ako pravidelnú súčasť ich stravy. Moringu možno ako zdroj kvalitných bielkovín jednoznačne uprednostniť pred mliečnymi výrobkami a mäsom, pretože pre telo sú ľahko spracovateľné, nezaťažujú organizmus tukmi, kyselinami a cholesterolom a tiež nespôsobujú alergie.