Prášok z listov Moringy v najlepšej kvalite obsahuje dvakrát toľko vysokokvalitnej bielkoviny ako sója, sedemkrát toľko vitamínu C ako pomaranče, štyrikrát toľko vitamínu A ako mrkva, 17-krát toľko kalcia ako mlieko, 25-krát toľko železa ako špenát, 15-krát toľko draslíka ako banány, sedemkrát toľko vitamínu B1 a B2 ako kvasnice, šesťkrát toľko polyfenolov ako červené víno, štyrikrát toľko kyseliny listovej ako hovädzia pečeň, štyrikrát toľko vitamínu E ako pšeničné klíčky, jedenapolkrát toľko esenciálnych aminokyselín ako vajcia, všetky esenciálne aminokyseliny a takmer všetky neesenciálne aminokyseliny v ideálnom pomere. Okrem toho v nej nájdeme: 26 protizápalových látok, 46 antioxidantov pre zdravie a dlhý život, vysoký podiel cenných mastných kyselín omega-3, omega-6 a omega-9 a zo všetkých doteraz preskúmaných rastlín najvyššiu koncentráciu chlorofylu a zázračnej látky zeatín ako aj veľa salvestrolov, ktoré sú odpoveďou prírody na rakovinu.
Moringa je rastlinou superlatívov. Na porovnanie uvádzame ešte raz čísla. Prášok z listov moringy z biologického pestovania na Tenerife obsahuje:
- dvakrát toľko kvalitnej bielkoviny ako sója,
- 7-krát toľko vitamínu C ako pomaranče,
- 4-krát toľko vitamínu A ako mrkva,
- 17-krát toľko vápnika ako mlieko,
- 25-krát toľko železa ako špenát,
- 15-krát toľko draslíka ako banány,
- 7-krát toľko vitamínu B1 a B2 ako kvasnice,
- 6-krát toľko polyfenolov ako červené víno,
- 4-krát toľko kyseliny listovej ako hovädzia pečeň,
- 4-krát toľko vitamínu E ako pšeničné klíčky,
- dvakrát toľko horčíka ako hnedé proso,
- dvakrát toľko vlákniny ako výrobky z celozrnnej pšeničnej múky,
- 1,5-krát toľko esenciálnych aminokyselín ako vajcia,
- 26 protizápalovo pôsobiacich látok,
- 46 antioxidantov,
- vysoký podiel kvalitných mastných kyselín omega-3, omega-6 a omega-9,
- najvyšší obsah chlorofylu, aký bol kedy nameraný,
- zázračné látky zeatín a salvestroly.